Liedjes voor keyboard....

Laatste reactie 10/01/2019 19:45 door Rene
· Markeren als ongelezen

Dit topic is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.

Luc D'haenen 5 maanden geleden geplaatst
Ik weet dat het hoofdzakelijk om piano te doen is bij deze lessen, maar misschien wel een leuk idee om toch ook eens hier en daar een lesje/liedje voor keyboard te hebben.
Ik heb het vermoeden dat er medecursisten zijn die ook keyboard spelen....En aangezien René zo'n goed toetsenist en enthousiasteling is.....😄
Rene Knops 4 maanden geleden geplaatst
Hoi @lucdhaenen​  ik begrijp wat je zegt.   Hoewel pianolessen voorrang krijgen, en ik nog niet klaar ben met de Succespadmaanden, staat dit zeker ook op mijn to-do list.   Als ik merk dat hier meer animo voor bestaat, zal ik zeker de volgorde van mijn lijstje aanpassen.

Voor het geval dat je het nog niet weet, ik heb in de VIP vervolgcursus, ook een module opgenomen op mijn keyboard.  Hierin leg ik uit welke instellingen ik het meest gebruik.  
Rieky van Alst 4 maanden geleden geplaatst
Wil ook keyboard spelen heb geen piano
Terry De Ridder 4 maanden geleden geplaatst
Ik oefen nu op een goedkoop tweedehands keyboard maar met de bedoeling om later een piano aan te schaffen 😊
Joske coomans 3 maanden geleden geplaatst
ik speel mijn lessen voor piano ook op de key . maar ik ben soms de centrale C kwijt . het is wel wennen met een kleiner aantal toetsen . ik heb er een kleinen teken op gezet , dat lukt al wat beter .👍
Niek Groot 2 maanden geleden geplaatst
Ik vraag mij af of er werkelijk verschil is in lesnemen met piano of keyboard.
Bijde hebben toetsen, zij brengen niet dezelfde geluiden maar hebben een zelfde toetsenbord.
Ook ik heb een keyboard maar heb geen moment gedacht dat ik dat zou hebben moeten vermelden bij de inschrijving bij pianolesvanrene.nl
ik ga nu iets zeggen waar ik niets van weet, maar mijn idee is dat toonafstanden, tertsen, de kwintencirkel en nog veel meer begrippen die geleerd “moeten” worden voor beide instrumenten gelijk zijn.
Joske coomans 2 maanden geleden geplaatst
hoi Niek, dat laatste is inderdaad waar, de theorie is voor beide instrumenten hetzelfde .
maar er is wel verschil in een piano en een key  in het aanleren er van . daarom dat je dat moet vermelden . De aanslag al is heel anders .  Een piano is een " puur" instrument .zonder veel knopjes of dergelijke. enkel onderaan twee/ drie  pedalen . Een key staat vol knopjes: schuifjjes . En is in feite een soort computer.  Je krijgt er zelfs een drummer bij , en nog meer leden van het orkest .  Maar als je voor key gaat, dat zal je dat allemaal wel ontdekken . 
succes !
Sjon Kleintjens 2 maanden geleden geplaatst
Ehhh? voor mij als nieuwkomer een rare discussie alhoewel ook ik het verschil tussen piano en keyboard ken.
reactie op @sjonkleintjens:
Rene Knops wat bedoel je met ‘rare discussie’ @sjonkleintjens ?
2 maanden geleden

Beantwoorden

Sjon Kleintjens Voelt een beetje alsof het een boven het ander staat. Voor mij geef je les die voor zowel beginners piana als keyboard geschikt is.
2 maanden geleden

Beantwoorden

Rene Knops ha ok, ik begrijp je.   Deze lessen heb ik gemaakt in de eerste plaats voor pianisten, voor iedereen die piano wil leren spelen.  Uiteraard kan dit ook op een piano.   Er zijn hier heel veel cursisten die die lessen volgen op een keyboard, of meestal starten met een keyboard, en vaak later overstappen.  Of soms zelfs een piano erbij kopen.  Dat is allemaal prima.  

Zowiezoo is alles wat men hier kan leren uitermate geschikt voor iedereen die speelt op een toetsinstrument.   Zelfs voor mensen die zangles hebben of een ander instrument spelen.  Je leert namelijk 'hoe muziek werkt' .   Hoe muziek is opgebouwd.
2 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Niek Groot 2 maanden geleden geplaatst
Joske,

Uiteraard kan ik het verschil tussen piano en keyboard.
Waar het mij om gaat, het muziek leren maken op de 2 héél verschillende instrumenten is (misschien op uitzonderingen na) exact hetzelfde.
Rene Knops 2 maanden geleden geplaatst
Mijn site heet niet voor niets PIANOlesvanrene.nl, dus iedereen weet verwacht/hoop ik, op welk instrument ik me richt toch? 🎹
Rene Knops 2 maanden geleden geplaatst
Deze lessen heb ik gemaakt in de eerste plaats voor pianisten, voor iedereen die piano wil leren spelen. Uiteraard kan dit ook op een piano. Er zijn hier heel veel cursisten die die lessen volgen op een keyboard, of meestal starten met een keyboard, en vaak later overstappen. Of soms zelfs een piano erbij kopen. Dat is allemaal prima.

Zowiezoo is alles wat men hier kan leren uitermate geschikt voor iedereen die speelt op een toetsinstrument. Zelfs voor mensen die zangles hebben of een ander instrument spelen. Je leert namelijk 'hoe muziek werkt' . Hoe muziek is opgebouwd. 

Als je graag nog meer wilt vragen of  vertellen, open dan alstublieft een nieuw topic,  dit is het topic van @lucdhaenen​  en Luc stelde gewoon de vraag 'of ik ook liedjes voor keyboard' wilde maken.  Vind ik alleen maar leuk, en zal ik zeker in mijn achterhoofd houden. 

Sterker nog, ik wil heel graag een nieuwe website maken speciaal voor keyboard spelers, omdat keyboard spelen mij (als keyboarddocent en keyboardliefhebber) ook erg aan het hart gaat.

Ik ga bij deze dit topic afsluiten.   Nogmaals, wil je iets vragen, heb je opmerkingen, open een nieuw topic.  Houd het echter wel positief, dat is ten alle tijden het DOEL van dit forum.

Dit topic is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.

Topic gestart 21 October 2018 om 12:22
Aantal lezers 48
Aantal reacties 14