Korg Havian 30

Laatste reactie 07/02/2019 18:16 door Ronald
· Markeren als ongelezen
Ronald Geraeds 2 weken geleden geplaatst
Heb bovenstaand instrument bekeken en was wederom onder de indruk. Ben niet zo bekend met de technische specificaties van dit instrument, maar ook niet van m’n huidige DGX 660 van Yamaha. Dit komt omdat ik alleen piano probeer te spelen waarbij ik een styles (ritme) gebruik als metronoom.
Ben er wel van overtuigd dat het geluid beter zal zijn van deze Korg omdat er speakers 25 watt in zitten. In de DGX 660 zijn deze “maar” 6 watt. Nou kan ik wel een externe speaker erop aansluiten maar heb er de ruimte niet voor.

Al met al staar ik me nu een beetje blind op deze Korg vwb het geluid. Maar ik heb geduld.
Eerst een paar liedjes onder de knie krijgen en ga ik overwegen om er eentje aan te schaffen met op z’n minst een “beter” geluid, dus na een jaar of twee

Dit verhaal wilde ik effe “kwijt”, voor mij ook een manier om geduld te hebben.

Grtz, Ronald Geraeds
reactie op @ronaldgeraeds:
Rene Knops Hi @ronaldgeraeds​  wellicht een voordeligere oplossing als je styles zoekt om mee te spelen, is het gebruiken van bepaalde apps.   Ik gebruik nu veel de app 'Supermetronoom' en 'soft drummer'  echt tegek!  Ik zet ze op mijn iphone en verbind ze via bluetooth met mijn Iloud microspeakers, klinkt geweldig!!     Die Korg klinkt overigens erg goed, en hoor hier goede verhalen over.  Succes!  Ik heb trouwens genoten van je opnames die je stuurde.  Keep it up!!!  En nog leuker, misschien delen hier op het forum???  😉  Grtz René
2 weken geleden

Beantwoorden

Ronald Geraeds Hoi René,
Zal binnenkort een opname maken om te laten zien hoe ver ik ben met het liedje en zal je deze eerst toe sturen. Het zal niet vlekkeloos gaan maar de vooruitgang zit er zeker in.

Grtz, Ronald Geraeds
2 weken geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Joske coomans 2 weken geleden geplaatst
zoals men zegt...eerst leren gaan en dan leren lopen . dat telt ook voor het leren van een instrument eh ?  succes nog . 

joske
Ronald Geraeds 2 weken geleden geplaatst
Hoi Joske,
Thnx voor je reactie.
Het belangrijkste is dat ik piano leer spelen, of beter gezegd, liedjes leer spelen, daarbij vind ik het geluid ook belangrijk, “het” nodigt mij uit om (nog) meer te spelen/oefenen. Het instrument leren kennen zal later te pas komen. Daarom wil ik eerst wat liedjes kunnen spelen waarbij ik mezelf nog 2 jaar geef om dit voor mekaar te krijgen.
Komt goed, ben er van overtuigd dat het gaat lukken.

Grtz, Ronald Geraeds
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 February 2019 om 00:31
Aantal lezers 17
Aantal reacties 5