Hallo beste mensen

Laatste reactie 09/01/2019 11:00 door Ferdi
· Markeren als ongelezen
Ferdi Notten 2 maanden geleden geplaatst
Ik ben inmiddels 3 dagen lid. Graag wil ik me even voorstellen. Ik ben Ferdi Notten en woon in Nijmegen. Ik ben 65 jaar oud en ga dit jaar met pensioen. In het verre verleden heb ik al eens enkele jaren pianoles gehad. Maar toen ik mijn passie fotografie/film eenmaal ontdekt had, was 't snel afgelopen met de pianoles. Vooral omdat ik met fotografie al vanaf het begin veel meer m'n eigen ideeën kwijt kon, en m'n pianolessen vooral gericht waren op het naspelen van steeds complexere stukken. 

Maar ik geef nog steeds veel om muziek. En de aanpak van Rene spreekt mij bijzonder aan: Spelen met gevoel vanuit de akkoordenleer, op gehoor leuke melodieën omzetten in akkoordenseries en improviseren. Gisteren heb ik mijn nieuwe digitale piano gekocht en geïnstalleerd. Ik heb lang getwijfeld tussen de Yamaha P125 en de Roland FP30. Beide staan op het advieslijsje van Rene. Uiteindelijk is 't de Roland FP30 geworden, omdat ik de toetsen/toetsaanslag van deze piano net iets authentieker vindt, en deze piano beter communiceert met mijn iPad. 

Inmiddels heb ik de eerste module doorlopen. Deze bevat voor mij natuurlijk weinig nieuws. Maar is wel goed om m'n kennis op te frissen en er weer 'in te komen'. Ik heb al gemerkt dat m'n 'feel' voor de piano er nog steeds is. 
Rene Knops 2 maanden geleden geplaatst
Hallo @ferdinotten Ferdi, welkom hier ook op ons forum!🎈 Proficiat ook met je Roland, prachtig instrument! 👍😀 Veel speelplezier en succes.

Ik hoop binnenkort hier meer te lezen over je succesmomentjes en vorderingen.
Pim Groenendijk 2 maanden geleden geplaatst
Hoi Ferdi,

Succes met de studie. Ook ik ben enthousiast over de opzet van de lessen van René.

Ik lees dat jij je ipad aansluit op je piano. Kan je daar wat meer over vertellen, wat ga je ermee doen, mogelijkheden, hoe verbind je ze met elkaar, enz?
Hoor het graag.
Ik volg zelf de lessen via mijn ipad en die staat dan voor mijn neus als ik oefen. Ik sla daar ook mijn pdfjes op.

Gr Pim
Ferdi Notten 2 maanden geleden geplaatst
Hoi Pim,

Ik heb de piano net aangeschaft. Op dit moment gebruik ik de iPad nog uitsluitend op dezelfde wijze als jij. Dus met de lessen van Rene voor me, terwijl ik achter de piano oefen. Maar m'n digitale piano biedt meer via een usb-kabel en/of bluetooth met de iPad: Ondermeer de bediening van de piano (instellen van instrumenten, bladeren door bladmuziek e.d.) via de iPad, maar ook het inlezen in Garageband. Met deze mogelijkheden ga ik in een wat later stadium zeker aan de slag. Ik laat je t.z.t. nog weten hoe dat bevalt.

Groet, Ferdi
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 January 2019 om 14:01
Aantal lezers 14
Aantal reacties 4