een liedje wat levendiger maken met je linkerhand .

Laatste reactie 13/03/2019 21:49 door Joske
· Markeren als ongelezen
Joske coomans 1 week geleden geplaatst
dag René of Ruud

 ik zou graag al wat meer leven leggen in de linker hand van " de radetsky mars "Hoe doe ik dit juist?  IK speel  de maat nu zoals ze in de cursus staat . Door  met twee keer een akkoord  in éen maat te spelen, . Maar zou dit willen spelen met de "wisselbas " zoals je het hoort als je het zou doen met vier tijden op éen maat  . Stel ik de vraag zo duidelijk genoeg ?
 Dit telt ook voor " AVE Maria " . Als ik daar een gebroken akkoord zou kunnen brengen, zou dit voor mij al voller kunnen klinken. Of ga ik te vlug hiermee ?
reactie op @joske:
Rene Knops Dag @joske als je een goed antwoord wil ontvangen....is het mogelijk dat je een kort audio of beter, videofragment opneemt, dan zal ik speciaal voor ook een videoreactie opnemen. Dat lijkt me handiger in dit geval.
1 week geleden

Beantwoorden

Joske coomans rené

ik wil je best wat opsturen , maar zolang ik hier met de opname;n nog niet klaar ben ,zullen we nog wat geduld moeten hebben . ondertussen oefen ik gewoon verder .😋
1 week geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 Ruud de Vreugd 1 week geleden geplaatst
@joske​ Ik kan je nu alleen even een eerste reactie geven. Of je te vlug gaat kan je het beste zelf beoordelen. Zeker in het begin is met de linkerhand een patroon spelen of een gebroken akkoord best heel lastig. Zeker als je in de maat wilt blijven.
De Radetsky mars is een mars en staat naar mijn weten in twee kwartsmaat. Ik zal maar zeggen "tsjing BOEM" Vandaar twee maal een akkoord in een maat.  Ave Maria met gebroken akkoorden is ritmisch best pittig. Dan ga je mogelijk wel echt te snel. Probeer eerst eens Amazing Grace met een UMPA ritme. Dit is een driekwartsmaat waar je op de eerste tel de grondnoot kunt spelen en op de twee en derde tel het akkoord aanslaat. Dat si al behoorlijk lastig om ritmisch correct te spelen.
Ruud
Joske coomans 1 week geleden geplaatst
hallo Ruud

De akkoorden spelen is voor mij geen probleem, omdat ik al ruim 40 jaar keyboard speel . Daarom vroeg ik dus die variatie eh . En  met Amazing Gracze lukt het ritmisch ook best .😋 dankjewel voor de goeie raad .


Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 March 2019 om 09:42
Aantal lezers 14
Aantal reacties 5